×

2022 Yılı 1. Bölge ASKOM Toplantısı ERÜ Tıp Fakültesinde Düzenlendi


  • 1 Nisan 2022 Cuma - 2 Nisan 2022 Cumartesi

2022 yılının 1. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Toplantısı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde gerçekleştirildi.

Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kayseri İl Sağlık Müdürü adına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur ile hastanelerin ASKOM temsilcileri katıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir; “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri olarak 2022 yılının ilk bölge toplantısına ev sahipliği yapmanın onuru içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Acil sağlık hizmeti sunumunda gerekli değerlendirmelerin yapılarak aksaklıkların giderilmesi, sağlık tesisleri arası ve iller arası hasta sevk koordinasyonunun devamlılığı, hastane yatak kapasiteleri ve yatak doluluk oranlarının doğru tespiti için yapılan bu toplantılar büyük bir önem arz etmektedir. Sağlık kurumları arasındaki iletişim ağını güçlü tutmamız durumunda acil sağlık hizmetinin daha verimli ve faydalı olarak yürütüleceği fikrinde olduğumu belirtmek isterim. 2022 yılında düzenlenen 1. Bölge ASKOM toplantısına katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.” diye konuştu.

Kayseri, Nevşehir ve Niğde İl Sağlık Müdürlüklerinin yapmış oldukları konuşmaların ardından ASKOM toplantısı son buldu.

Kategori