ERÜ’ de “Asım Kibar Günü” Etkinliği Düzenlendi
Rektör Güven, “Üniversitemizde Üzerinde Hayırsever İsmi Olmayan Çok Az Binamız Var”
Erciyes Üniversitesi‘nde (ERÜ) hayırsever işadamı Asım Kibar için “Asım Kibar Günü” etkinliği düzenlendi.
Rektörlük tarafından Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, hayırsever işadamı Asım Kibar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmalarında ERÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sipahioğlu, hayırsever işadamı Asım Kibar’a yaptırdığı Semiha-Asım Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi’nden dolayı teşekkür ederken, hastanenin yapıldığı günden buyana burada tedavi gören yetişkin ve çocuk bütün hastaların Asım Kibar’a minnettar olduğunu söyledi.
ERÜ Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Zeki Yılmaz ise kendi dekanlığı dönemine denk gelen Semiha-Asım Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi’nin yapım aşamalarından bahsederken, o dönem hayırsever Asım Kibar’ın büyük fedakârlıkta bulunarak isteklerine hayır demediğini ve bugün sadece Kayseri’ye değil tüm çevre illerden hastalara hizmet veren Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesini inşa ettirdiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de yaptığı konuşmada, Erciyes Üniversitesi’ni bir hayırsever üniversitesine dönüştüren tüm hayırseverlere teşekkür etti. Rektör Güven, “Üniversitemizde eskiden çok fazla hayırsever binamız yoktu. Bugün kampüsümüzü gezdiğimizde üzerinde hayırsever ismi olmayan çok az binamız var. Bir işi yapmaktan çok, o işi başlatmakta çok önemli. Üniversitemizde hayırsever kapısını açan birkaç hayırseverden birisidir Sayın Asım Kibar. O yıllarda büyüme çabası olan bir üniversiteydik. Devlet imkânları kısıtlıydı. Alt yapısı, öğretim üyesi yetersiz, bir üniversiteydik. O yıllarda hayırseverler bizim imdadımıza yetişti. Bizim ile aynı yıllarda kurulmuş üniversitelerin birçoğunun önüne geçmemizdeki en önemli faktör, hayırseverlerimizin üniversitemize katkıda bulunmasıdır. Hayırseverlerimiz olmasaydı muhtemelen bu binalara sahip olmayacaktık. Onlar bir süreci başlattılar, üniversitemiz bir hayır üniversitesine dönüştü. Bundan da önemlisi ebediyen yaşayacak bir hayır müessesesi açmış oldular. Ben bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı Kibar ailesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Hayır yapmak geleceğe yatırım yapmaktır”
Son olarak kürsüye gelen hayırsever iş adamı Asım Kibar, “Hayır yapmak geleceğe yatırım yapmaktır. Biz bu ülkenin bu toprakların insanlarıyız. Doğduğumuz, büyüdüğümüz, geliştiğimiz beldelere yatırım yapmak, elimizdeki imkânları ülkemize ve memleketimize hasretmek idealimizdir. Hayır yaparak insanların geleceğine, sağlığına huzuruna faydalı olmak çok güzel bir şey. Fakat hayır yapmak kadarda onu idame ettirmek ve geliştirmek, oradan halka kaliteli hizmet vermek siz değerli doktor dostlarımızın görevidir. Bu görevi de yerine getirdiğinizi görüyor çok mutlu oluyorum. Bizde bu hizmeti yapmakla gurur duyuyoruz. Bugünde iyi bir pozisyonda olduğunuz için iftihar ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Güven günün anısına hayırsever işadamına çini vazo ve çiçek takdim etti.
Daha sonra hayırsever işadamı Asım Kibar, Semiha-Asım Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi’ni gezdi ve burada tedavi gören hastalarla sohbet etti. Hastane gezisi sırasında burada tedavi gören çocuklar, hayırsever işadamına çiçek takdim etti.
Kategori
17 Şubat 2018 Cumartesi
17 Şubat 2018 Cumartesi
17 Şubat 2018 Cumartesi
17 Şubat 2018 Cumartesi
17 Şubat 2018 Cumartesi
17 Şubat 2018 Cumartesi