×

ERÜ Hastanelerinde, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi "Gözetim Tetkiki" Başarıyla Tamamlandı


ERÜ Hastanelerinde, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi "Gözetim Tetkiki" Başarıyla Tamamlandı

Erciyes Üniversitesi Hastanelerinde (ERÜ), TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi “Gözetim Tetkiki” başarıyla tamamlandı.  

ERÜ Hastanelerinin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)  tarafından 2020 yılı gözetim tetkiki 21-22 Eylül 2020 tarihlerinde online (uzaktan erişim) olarak gerçekleştirildi. Türk Standartları Enstitüsü Kayseri Belgelendirme Müdürlüğü ile ERÜ Hastaneler Yönetimi arasında online olarak gerçekleştirilen gözetim tetkikine, TSE Baştetkikçisi Çağatay Gönültaş, Tetkik Gözetmenleri; Halil İbrahim Aslan, Süleyman Selim Ulaş ve Dilara Arı Doğan katıldı. ERÜ Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Önal, Kalite Yönetim Direktörü Dr. Öğretim Üyesi Arda Borlu, Hastaneler Başmüdürü Özcan Özyurt, Hastane Müdür Yardımcısı Ruşen Erez, Başhemşire Yardımcısı Asuman Sönmez, Kalite Yönetim Biriminden Şef Makbule Temiz ve Ferit Yılmaz’ın katıldığı değerlendirmeye, masa başı incelemeler ile devam edildi.

ERÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir, “Hastanelerimizde kalite yolculuğumuza 2002 yılında beri devam etmekteyiz. Hastanelerimiz TSE EN ISO 9001:2015  ve IQ Net Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahiptir. TSE Kayseri Belgelendirme Müdürlüğü’nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Gözetim Tetkikini başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunabilmenin bir gereği olarak, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Kalite Standartlarını (SKS) ve Türk Standartları Enstitüsü’nün TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini kullanmaktayız. Ayrıca Hastanelerimiz T.C. Sağlık Bakanlığının 2019 yılında yapmış olduğu Sağlıkta Kalite Standartları (SKS)  denetimde 100 tam puan üzerinden 94 puan almıştır ” ifadelerini kullandı.

Türk Standartları Enstitüsü’nün, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi; Liderlik katılımı, organizasyonel riskler ve fırsatlara değinme, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, iş sürekliliği, sadeleştirilmiş bir dil, alışılmış bir yapı ve terimleri kullanma, tedarikçi zincirini etkin kullanma ve kullanıcı dostu olarak rehberlik etmesi ile bilinmektedir.  
 

 

 

Kategori