ERÜ Hastanelerinde, Meme Kanseri Farkındalık Standı Açıldı


ERÜ Hastanelerinde, Meme Kanseri Farkındalık Standı Açıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerinde, “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında halkı bilinçlendirmek amacıyla stant açıldı.

‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği, İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Dairesi ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nın katkılarıyla etkinlik düzenlendi.

Gevher Nesibe Hastanesi Poliklinikler Girişinde açılan farkındalık standına, Kayseri İl sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Burhan Akın, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Sadi Tacettinoğlu, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Serap Doğan ve Dr. Öğretim Üyesi Şahin Temel, Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Celal Akcan, Kayseri Meme Hastalıkları Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Bahadır Öz, Hastaneler Başmüdürü Özcan Özyurt, öğretim üyeleri, hastane yöneticileri, hastane çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan burada yaptığı konuşmada; “Kanserle ilgili farkındalık haftası münasebetiyle bugün Erciyes Üniversitesi Hastanemizde İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastaneler Başhekimliğimiz ile birlikte bir faaliyet yürütüyoruz. Bakanlığımızın en çok üzerinde durduğu koruyucu sağlık hizmetleri noktasında da en fazla gayret gösterdiği alanlardan birisi kanser taramalarıyla ilgili konular. Risk grubunda olan bireyleri sağlık tesislerine davet ediyoruz. Bu bizim en büyük sorumluluklarımızdan birisi.” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kayseri Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Doç. Dr. Bahadır Öz açıklamasında; "Bu ay Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bütün kadınlar için geçerli ama bu ay için farkındalık oluşturmak istiyoruz. Her kadın 20 yaşından sonra kendi kendini muayene ile başlıyor, 25 yaşından sonra klinik muayenelerine geliyor. Muayenelerinin üzerine biz ultrason ekliyoruz. 40 yaşından sonra ise yine en az yılda bir yapılmak üzere hastaların momografi çektirmesini istiyoruz. Bu arada kendi kendini muayene de çok önemli. Çünkü hasta bazen görüntüleme yaptırmasa bile kendi kendini muayene ile daha erken teşhis edebiliyor. Tabi bunu hepsini beraber düşünmek gerekiyor. Riskli hastaların daha kısa aralıklarla kontrole gelmesi gerekiyor. Umarım bu çalışmalarımız bir farkındalık oluşturur. İfadeleri kullandı.

Stantta görevli öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtarak, meme kanseri ve muayenesi konusunda bilgi verdiler.

Kategori